Tort

de sabiradu in Torturi, 22 Mar 2011 | 4517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 1/2 compot ananas
  • 1/2compot piersici
  • 1 esenta vanilie
  • 6 linguri zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
  • flori din pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Punem gelatina la inmuiat in zeama de la un compot.

Pregatim blatul: Separam ouale, batem albusurile spuma cu zahar, adaugam apa, amestecand incet turnam galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Punem la copt intr-o tava cu hartie de copt si apoi taiem blatul rece in 2 felii

Crema: Amestecam ouale intregi cu zaharul pe foc pana se ingroasa. Adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Batem frisca spuma tare si o amestecam (de jos in sus) cu ouale. Cand crema s-a inchegat putin, adaugam fructele taiate cubulete.

Punem primul blat in tava in care am copt, crema si al doilea blat. Dam la frigider peste noapte. Scoatem tortul din tava, il punem pe un platou si il decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

23.03.2011, 07:25

mai intai frumos si apoi delicios super

sabiradu 1

23.03.2011, 22:16

Va multumesc frumos pentru aprecieri,sunteti super dragute toate.

adry88 1

02.06.2011, 16:54

exceptional arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean