Tort alb-rosu pentru 8Martie

de Julie in Torturi, 8 Mar 2011 | 6690 vizualizari

 

La multi ani tuturor femeilor!

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 200g unt sau margarina,
  • 6linguri zahar,
  • 3 oua,
  • 1lingurita praf  de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 250g faina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • esenta de vanilie.
  • Crema rosie:
  • 1cana visine congelate,
  • 50 ml apa,
  • 1/2 cana cu zahar,
  • 4 linguri praf de budinca.
  • Crema alba:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 100g ciocolata alba,
  • 1lingurita gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb-rosu pentru 8Martie:

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa, se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. La sfarsit se pune esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema rosie:

Visinele, zaharul, apa si praful de budinca se pun intr-un vas pe foc si se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se paseaza apoi cu blenderul pana se obtine un piure fin si uniform.

Crema alba:

Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se da deoparte, se dauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata si dizolvata pe baie de aburi. Crema se da la rece 3-4 ore, dupa care se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Sirop:

Se pun pe foc apa, zaharul, zeama de lamaie, esenta si se fierb pana se topeste zaharul.

Asamblarea:

Pe un platou se aseaza primul blat, se insiropeaza; se intinde crema rosie, se pune al doilea blat si se insiropeaza usor si acesta. Cu crema alba se imbraca si se orneaza tortul dupa propria imaginatie.
Se lasa 2 ore la rece inainte de a fi servit. Pofta buna si "La multi ani! "

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb-rosu pentru 8Martie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfe de ananas