Tort Amandina

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 11401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 ling cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • 10 oua
  • CREMA:
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • margarina 250 gr
  • esenta de rom
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml lapte
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • DECOR:
  • ciocolata rasa

 

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu  faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si  o introducem la cuptor

CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 4 oua, esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina .

SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

DECOR: razuim ciocolata cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale