Tort aniversar "Scooby" 1

de mirela0911 in Torturi, 6 Feb 2011 | 4101 vizualizari

 

Pe 7 februarie baiatul meu implineste 6 ani, iar sambata anuntandu-se socrii, a trebuit sa fac rapid un tort partea I. Va urma si partea a II-a.

 

INGREDIENTE

Pt.blat: 
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg apa
Pt.crema:
  • 150 ml smantana pt. frisca
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf pt. prajituri de caramel Dr.oetker
  • 2 lg zahar pudra
  • visine din compot
  • 250 ml smantana pt.frisca pt. ornat
  • 2 lg zahar pudra
Pt.insiropat: sucul de la compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar "Scooby" 1:

Se separa ouale, se bat albusurile bine cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare lg, se pune apa, galbenusurile unul cate unul, apoi faina cernuta cu praful de copt tot pe rand, mestecand usor sa nu se lase compozitia.

Se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace. Se face testul cu scobitoarea. Cand e gata se lasa la racit dupa care se taie in doua pe orizontala.

Smantana pt. frisca (150 ml), laptele si praful pt.crema se pun intr-un vas si se mixeaza la inceput la viteza mica iar apoi la viteza mare, pana se intareste.

Prima foaie de blat se pune pe un platou, se stropeste cu zeama de la compot, dupa care se pune crema obtinuta lasand putin si pt. decor. Deasupra cremei se pun visinele fara samburi (din compot) si scurse de zeama. Se pune celalalt blat, se stropeste si acesta cu zeama din compot si se orneaza cu frisca si visine, dupa preferinte.

Din crema ce am pastrat-o l-am desenat pe Scooby cum am stiut mai bine, avand CTC-ul langa mine: -Mami si aici pune o pata!; -Mami vezi ca aici nu-i bine!.....etc., etc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar "Scooby" 1" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Winter