Tort aniversare

de nilgun in Torturi, 30 Mar 2013 | 3860 vizualizari

 

Tortul a fost facut cu o ocazie speciala- a 2- a zi dupa ce am scos actele am avut cativa invitati

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 6 oua
  • o cana zahar
  • 10 lingurite apa
  • frisca lichida 500 ml
  • crema ciocolata un pachet
  • ciocolata de menaj 50 gr
  • banane bine coapte - vreo3-4 bucati
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie- o lingurita
  • o cana faina
  • prafde copt- o lingurita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversare:

Pt blat

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zahar si cate un pic de apa.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cate putin cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecului de galbenusuri.Se pune compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

Se bate frisca cu un pic de intaritor pt frisca.

Bananele se piseaza si incorporeaza in frisca.

Crema de ciocolata am facut-o conform  instructiunilor de pe ambalaj, iar inimioarele se fac din ciocolata  topita, se fac formele dorite pe hartie de copt.Se dau la rece. apoi se desprind usor cu cutitasul.

Blatul lam taiat in 3, am intins un strat crema ciocolata, unul frisca cu banane. Ornam cu frisca simpla,  inimioare si ce mai vrem noi, ciocolata rasa. Dat la frigider un pic si Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel