Tort aperitiv

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 8907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 paine rotunda neagra de 250 gr.
  • 500 g zacusca
  • 450 g icre
  • 500 g pate ficat
  • 300 g branza cremoasa (branzica de casa, crème Bonjour, Fagaras,etc)
  • masline negre si verzi,
  • ardei gras, pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza calota painii, ramanand astfel un blat pe care l-am taiat in 4 felii aproximativ egale.

Se ung pe rand feliile, prima cu branza cremoasa, a doua cu zacusca, a treia cu icre si se imbraca apoi tortul astfel obtinut in pate de ficat. Se orneaza in functie de imaginatie si de timp cu masline si ardei si se lasa cca. 1 ora la temperatura camerei sa se moaie si sa patrunda ingredientele in blat. Se taie apoi si se serveste.

Se pot inlocui unele din ingrediente cu piure de naut, de susan, cu fasole batuta sau piure de spanac etc. Importante sunt zacusca si branza, ii confera un gust aparte intre dulce si sarat. Incercati-l si savurati-l in mai multe variante.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri rapide cu branza feta