Tort Boema

de - Andreea - in Torturi, 25 Sep 2013 | 13668 vizualizari

 

Cand am vazut reteta la prajitura Boema la Ina atit de mult mi-a placut ...Asa ca intr-o zi speciala am zis sa fac un tort ce mi-l doream de mult...iar asteptarea a meritat !!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • sare

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 3 linguri ness
  • 8 linguri zahar

Ornat:

  • 400ml frisca lichida
  • ciocolata rasa

Sirop:

  • 7 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema:

Blat:

Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina si cacaua.Mixam bine toate ingredientele.

Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram faina.Adaugam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.Cand e gata scoatem blatul ( facem testul cu scobitoarea) si lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem un vas pe foc si adaugam untul, oul,zaharul,nessul.Amestecam continuu la foc mic pana ce toate ingredientele s-au amestecat foarte bine.Dam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.

Separat mixam frisca lichida pana ce devine tare ( sa nu curga din vas) si cand crema s-a racit o adaugam la frisca si mixam.

Sirop:

Topim zaharul in apa adaugand si fiola de rom.

Punem blatul pe un platou ,il insiropam dupa care punem un strat din crema de ness.Ornam cu un strat de frisca batuta spuma si ciocolata rasa.

Se da cateva ore la frigider.Foarte bun daca va sta la frigider pana a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]