Tort Castel

de gamilici in Torturi, 27 Mar 2011 | 7245 vizualizari

 

Reteta nu imi apartine,dar cand am dat de ea a fost exact ce cautam.
Ii multumesc Ramonei pt tot !!!!

 

INGREDIENTE

Blaturi :

  • 18 oua;
  • 18 linguri zahar;
  • 18 linguri faina;
  • 3 lingurite praf de copt;
  • apa + zahar pentru insiropat (puteti adauga vanilie sau esenta de fructe)

Crema

  • 750 g visine la borcan;
  • 8 linguri zahar;
  • 8 linguri amidon porumb;
  • 600 g smantana;
  • 6 linguri zahar.

Turnulete :

  • 1 tableta ciocolata alba;
  • 4 linguri lapte;
  • colorant alimentar (orice culoare doriti,eu am folosit albastru);
  • 5 cornete de inghetata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Castel:

Se vor face 2 blaturi, unul ca baza pentru castel, iar din al 2-lea vom pregati baza pentru turnulete.

Blaturi :

1-ul blat :

Din 12 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga12 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 12 linguri faina si 2 lingurite praf de copt.

Al 2-lea blat:

Din 6 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga 6 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 6 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.

In timp ce se coc blaturile, pregatim crema astfel:

Separam visinele de zeama. Zeama o punem pe foc cu 8 linguri de zahar.Cand s-a topit zaharul adaugam 8 linguri de amidon si amestecam pana se ingroasa.Visinele se fac piure apoi se adauga la compozitie.Pe urma lasam la racit.

Intre timp pregatim frisca: 600 g smantana + 6 linguri zahar,se bate pana se intareste. Cand s-a racit crema de visine o amestecam cu frisca.

Turnuletel colorate :

Ciocolata se topeste cu 4 linguri de lapte,cand e topita se adauga colorantul.Apoi fiecare turnulet se trece prin ciocolata si se aseaza deoparte.

Asamblare:

Primul blat se taie in doua si se insiropeaza.Se pune crema si deasupra se aseaza partea taiata. Se orneaza cu crema de jur imprejur.(Acesta v-a fi baza castelului).

Din al 2-lea blat decupam 5 bucati cu un pahar si 1 bucata cu un bol (sa fie ceva mai mare decat paharul).Toate bucatile se taie in mijloc si se umplu cu crema.

Bucata mai mare se aseaza pe mijloc si peste ea punem 1 bucata mica.Celelalte 4 bucati se aseaza pe colturile bazei.Se orneaza cu crema de jur-imprejur,iar la urma se pun turnuletele colorate deasupra.

 

 

 

TIPS-URI

1

Alternativ,se poate orna tortul cu frisca ,crema fiind doar pentru umplut.Pentru asta lasati deoparte o parte din crema,de ex 200g pt ornat si 400 pt crema.

2

Turnuletele se pot orna cu bilute colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale