Tort "catelus"

de cec in Torturi, 10 Dec 2010 | 10098 vizualizari

 

este de fapt reteta unei prajituri caramel postata de atia pe culinar.ro dar eu am transformat-o in "catel"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi: (ies 6 foi)
  • -2oua
  • -12 lg zahar
  • -9 lg lapte
  • -12 lg ulei
  • -2 lgite amoniac stins cu otet( eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel)
  • -faina cat cuprinde, cca 750-800gr
  • Ingrediente crema:
  • -3oua
  • -4 lg faina
  • -350 gr zahar pt caramelizat
  • -1 l lapte
  • -200 gr margarina vegetala
  •   frisca
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "catelus":

intr-un vas am pus cele 2 oua cu zaharul si le-am amestecat bine

dupa ce am amestecat bine ouale cu zaharul am adaugat cele 9 lg de lapte....

am adaugat apoi cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare....

am adaugat praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, apoi am inceput sa adaug faina, mai intai am continuat sa amestec cu telul, apoi am inceput sa framant pana ce aluatul nu s-a mai prins de maini...am decupat un corton in forma dorita (pt a face labele), am intins foile si am decupat dupa forma+ cateva cercuri pt a face capul, am copt pe dosul tavii

le-am lasat deoparte si am trecut la facut creama....

crema

am pus pe foc intr-o tigaie zaharul cu 4 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel.....

intr-un vas am pus cele 3 oua si cele 4 lg de faina si le-am amestecat fara sa faca gogoloate....

am adaugat apoi laptele......

si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic....

am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa. apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, apoi am adaugat 200 gr margarina cubulete, putin cate putin....

am lasat crema sa se raceasca de tot, apoi intr-un platou am inceput sa pun foi,crema, foi, incercand sa-i dau cat de cat forma dorita (nu prea a iesit ce am vrut dar cat de cat .......)

am batut frisca si am amestecat-o cu ciocolata topita si cu acest ganache am imbracat "tortul" folosind duiul de iarba

pt ochi nas si limba am folosit pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "catelus"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Inima Pentru Indragostiti