Tort Cifra 4

de corina241 in Torturi, 23 Ian 2012 | 9180 vizualizari

 

Tortul este facut cu multa dragoste pentru micutza mea printesa:X:X:X

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cifra 4:

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,iar bezeaua devine lucioasa.

Galbenusurile frecate cu uleiul se incorporeaza in beazaua de albusuri,adaugam faina treptat,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o tava dretunghiulara cu hartie de copt si coacem blatul cca 40 min la foc iute in preme 7-8 minute,apoi la foc mic.

Taiem blatul in 3 parti egale si abia ,dupa aceea decupam cifra 4(am facut poze ,pe care le atasat aici pentru a se vedea mai bine).

Insiropam fiecare bucatica,apoi incorporam crema:punem frisca lichida intr-o craticioara pe aragaz,unde am pus ciocolata la topit.Lasam ca ciocolata sa se topesca bine si abia cand s-a legat crema,stingem aragazul  lasand sa se raceasca putin.apoi vom adauga esenta de rom.

Decor de frisca lichida .

 

TIPS-URI

1

Frisca lichida am batut-o cu zeama de lamaie si miere.Are un gust minunat.Noua ne-a placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cifra 4" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios