Citind comentariile de la concursul reteta anului 2012 am realizat ca Mitinita are perfecta dreptate, nu e deloc fair play sa vii pe site doar atunci cand sunt concursuri, asa ca am decis sa remediez aceasta situatie si sa ma alatur si eu marii familii a bucatarasilor.
Majoritatea dintre voi ma stiu asa ca nu cred ca are rost sa ma mai prezint, important este ca impartasim aceeasi pasiune comuna, gatitul! Sper sa ma primiti printre voi si sa am o sedere lunga si frumoasa. N-am venit cu mana goala, ci cu un cos cu trandafiri pe care vi-l ofer din toata inima.
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam .Punem aluatul in forma unsa in prealabil cu unt .
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste .
Batem untul pana se spumeaza apoi adaugam treptat zaharul pudra si zeama de lamaie si mixam pana devine cremos.
Galbenusurile impreuna cu 3 linguri de zahar pudra le punem intr-un vas la baie de aburi si le frecam cu o lingura de lemn pana se ingroasa si devin ca o crema. atentie, trebuie mestecat continuu altfel riscati sa le transformati in omleta. Eu am folosit oua de tara si astfel crema a avut o culoare mai intensa.
Puneti crema de galbenusuri peste untul batut.
Omogenizam adaugand si esenta de lamaie.
Rasturnam blatul pe un platou.
Il taiem in trei.
Punem intr-un vas apa si adaugam o lingura extract de vanilie si 3 linguri zahar . Dam in cateva clocote si dupa ce se raceste insiropam blatul.
Punem primul blat pe un platou, insiropam apoi punem un strat de crema.
Continuam pana la ultimul blat. Punem intr-un pos cateva linguri de crema si facem o bordura tortului.
Topim ciocolata cu frisca lichida la bain marie si glazuram tortul.
Pentru plastelina de ciocolata trebuie respectate cantitatile . Mierea trebuie sa fie artificiala. Eu am folosit una pe care scria " Energizant Pandbee"
Topim ciocolata amaruie la bain marie apoi adaugam mierea.
Amestecam pana rezulta o bila . O luam in maini si o framantam bine. Va iesi grasime din ea. tot excesul de grasime il indepartam.
Punem intr-o folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
Framantam din nou cand scoatem plastelina din frigider ca s ase inmoaie la caldura mainilor si s aputem modela.
Facem mai intai doua rulouri.
Pe care le impletim ca sa formam toarta cosului. Punem pe un platou si dam la rece. sfatul meu este sa introduceti o sarmulita ceva ca sa o sustina fiindca la mine toarta abia a rezistat sedintei foto , se tot inclina in toate directiile din cauza greutatii .
Pentru trandafirasi facem bilute mici pe care le punem pe o folie. Punem deasupra o alta folie si cu un sucitor le intindem in foite subtiri. Scoatem folia de deasupra. Daca sunt prea moi si nu se desprind usor bagati cateva secunde in congelator.
Le puteti intinde pe rand mie insa mi s-a parut mai comod si mai rapid asa. Am pus o data exact foitele de care am avut nevoie pentru un trandafiras.
Facem un con pe care il infigem intr-o scobitoare . Montam petalele in jurul conului astfel incat sa dam forma unui trandafir , iar marginile petalelor le rasucim usor in jos. Incepem cu petalele cele mai mici si terminam cu cele mai mari in functie de cat de mare dorim sa fie trandafirul.
Infigem trandafirasii pe masura ce ii executam intr-o bucata de poliestiren si dam la rece.
Montam apoi toarta cosului si punem trandafirasii in el. Decoram cu frunzulite de menta. Pastram la rece pana in momentul servirii .