tort crema de zahar ars

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 1 Feb 2010 | 9740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • - 7-8 oua (in functie de cat sunt de mari)
  • - o cana de zahar + 150 gr de zahar
  • - 300-400 ml de lapte
  • - un plic de zahar vanila
  • Pentru pandispan:
  • - 3 oua
  • - 125 gr de zahar
  • - 100 gr de faina
  • - o lingurita de coaja de lamaie rasa
  • - un plic de zahar vanilat
  • - o lingura de zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort crema de zahar ars:

  1. In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas.Cand zaharul e topit si caramelizat, se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija astfel incat sa caramelizam peretii vasului, apoi turnam in vas compozitia de oua. Dam la cuptor la foc mic, cca 15-20 de minute. Intre timp, se prepara pandispanul.
  2. Separam albusurile si galbenusurile – albusurile le dam la rece, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de faina. Se freaca bine, pana are compozitia unei alifii si este perfect omogena. Apoi se bat albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare. Apoi se omogenizeaza albusurile si galbenusurile cu o spatula de lemn, se adauga restul de faina, amestecand incet, de jos in sus. Nu folositi mixerul, pentru ca pandispanul nu va mai fi la fel de pufos.
  3. Cand crema de zahar ars este aproape gata, adica au trecut cele 20 de min de stat la cuptor la foc mic, turnam peste ea alatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand aluatul este gata, tot la foc mic, in jur de 20 de min(sau mai mult).si este gata, se testeaza cu scobitoare si se lasa 10-15 min la racit, apoi se rastoarna pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

rizoiu_oana 1

20.02.2011, 11:15

arata foarte bine am sa il fac chiar acum desi am 12 ani imi place sa gatesc orce

adry88 1

07.07.2011, 10:58

buna rau

Bya Ralu 1

01.05.2012, 10:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone