Tort cu afine

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 29 Iul 2010 | 6405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * BLAT:
  • * 6 oua
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 1 pachet zahar vanilat
  • * Mousse de afine:
  • * 375 g iaurt
  • * 250 g afine
  • * 150 g zahar pudra
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 20 g gelatina
  • * Decor:
  • * 150 ml frisca
  • * afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine:

1. Blatul:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se pune compozitia intr-o tava(24-26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min(primele 10 min se lasa focul tare,apoi incet).Se lasa la racit si se taie in 3.

2. Mousse de afine:

Afinele se zdrobesc cu blenderul,se adauga iaurtul si zaharul pudra si se omogenizeza.Gelatina se hidrateaza in apa rece aprox 10 min,apoi se dizolva la mw sau pe bain marie si se toarna in crema de iaurt amestecand energic.Frisca se bate si se incorporeaza in crema de iaurt.

3. Asamblare:

In tava in care s-a copt blatul se pune prima foaie,se insiropeaza putin cu un sirop din apa,zahar si vanilie,se toarna jumatate din crema(eu am vrut sa fie mai mic stratul de jos asa ca am pus mai putin de jum) si se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,a doua jumatate de crema si ultimul blat.Se da la frigider min 2 h si se decoreaza cu frisca si afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]