Tort cu ananas

de ralu_ca in Torturi, 1 Iun 2013 | 7394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii compot ananas(felii si bucati)
  • 30 piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un praf sare
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • cateva cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, sare si putin lapte si faina. Se omogenizeaza, dupa care adaugam si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca.

Separat se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema care s-a racit. Frisca se bate bine (se opreste jumatate de cantitate pt ornat) si se incorporeaza in crema. Gelatina am hidratat-o cu zeama de ananas, o punem la foc mic, apoi se amesteca in crema si se omogenizeaza bine. Adaugam bucatelele de ananas in crema.

Se tapeteaza o tava ( de cozonac si o strachinuta ) cu folie alimentara, asezam piscoturile inmuiate in suc, un strat crema, iar piscoturi, crema si la sfarsit piscoturi. Lasam la frigider cateva ore, apoi intoarcem tava si ornam dupa bunul plac.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si crema de ananas