Tort cu branza

de Lau in Torturi, 25 Iun 2014 | 4973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguir zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri dulceata de coacaze
  • 200 ml frisca
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 g frisca
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza:

Blat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si ciocolata rasa. Amestecam cu o lingura cu miscari usoare, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema de branza - branza o mixam cu zaharul, adaugam dulceata si omogenizam. Adaugam frisca mixata si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Crema de ciocolata - ciocolata o rupem bucatele, adaugam 200 g frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avand grija sa nu fiarba. Dam la frigider cateva ore, dupa care o mixam pana devine o crema pufoasa, apoi o amestecam cu restul de frisca mixata inainte.

Asamblare - asezam prima foaie pe un platou - o insiropam - punem cremele in 2 pungi si alternam compozitiile (ca la sah) adaugam a 2 foaie - insiropam - adaugam cremele). Daca am inceput cu crema de branza prima data a 2 foaie vom incepe cu crema de ciocolata) ungem tot tortul cu frisca si dam la rece cca 1 ora dupa care decoram cu ciocolata topita si moturi de frisca

Dam la rece 2 ore inainte de servire,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Roxana