Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine

de Panacris in Torturi, 9 Apr 2012 | 5421 vizualizari

 

Am inlocuit clasica pasca, cu acest tort delicios cu branzica fina si dulceata de afine.

 

INGREDIENTE

  • biscuiti cu ovaz 500 g.,
  • unt grasmie 85% 200 g.,
  • peltea de capsuni 100 ml.,
  • branza dulce cremoasa (Dr. Oetker) 1000 g.,
  • zahar pudra vanilinat 100 g.,
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • sare iodata 1 praf,
  • coaja de lamaie 50 g.,
  • frisca lichida 150 ml.,
  • Pentru servire:
  • dulceata de afine 150 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine:

Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti hartie, se intinde amestecul de biscuiti uniform, pe fundul tavii. Se pune la cuptor ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca usor.

Intre timp branza se amesteca cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, frisca lichida, praful de sare si coaja de lamaie. Se rastoarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti si se pune la cuptor ptr cca. 20 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca in forma.

Dulceata de afine se incalzeste usor si se pune cate o lingurita, pe fiecare portie la servire. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]