Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone

de diaconta in Torturi, 2 Ian 2014 | 10915 vizualizari

 

Tortul acesta,care poate fi şi prăjitură este o idee bună dacă doriţi ceva energizant dar care să nu fie prea dulce.Nu ştiu dacă voi reuşi să vă aduc şi secţiunea dar nu e nimic spectaculos în interiorul său.Nu am avut prea multă inspiraţie de data aceasta.

 

INGREDIENTE

  • Petru blat:
  • 250 gunt
  • 200 g zahar
  • 30 g cacao
  • O lingura cafea macinata(sau 2 linguri cafea instant/ness)
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 5 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • O lingura lichior de ciocolata
  • Ghimbir proaspat razuit
  • 100 g alune nesarate
  • Sare
  • Pentru crema cu piure de castane:
  • 250 g piure de castane
  • 250 g crema mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • Afine
  • Pentru crema de cafea/brandy:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic crema cu gust de cafea/brandy de la Dr.Oetker
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie 70% cacao
  • 1 lingura ulei
  • Pentru decor:
  • Bombonele de ciocolata si sidefate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone:

Blatul de prepara foarte usor,însa pentru ca am folosit o forma cam mica de 22 cm,s-a copt cam greu.

Intr-un vas pe care l-am pus pe baie de aburi,am pus untul,cacaoa,zaharul,cafeaua macinata,laptele.

Le-am lasat pâna ce s-a topit untul si s-au omogenizat toate ingredientele.

Am adaugat ghimbirul razuit si lichiorul de ciocolata,am lasat sa se raceasca.

Am separat galbenusurile de albusuri la cele 5 oua.

Cand amestecul ciocolatos s-a racit,am încorporat pe rand galbenusurile,ajutându-ma de un tel.Am pus si smantana.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste compozitia obtinuta,apoi am pus si alunele.

La final am batut spuma tare albusurile si le-am încorporat usor si pe ele în amestec.

Am pus compozitia în forma tapetata si am pus la cuptor la 180 de grade cam 45 de minute.

Cum am spus,ar fi trebuit sa stea cam 30 de minute doar.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor dupa ce s-a copt,apoi l-am taiat,obtinând 3 blaturi.

Pentru crema cu piure de castane,am mixat crema mascarpone,am adaugat piureul de castane si frisca batuta.

Pentru crema de cafea,am mixat frisca cu crema(praful) la rece de la Dr.Oetker.

Nu e nevoie de zahar,frisca fiind dulce.

Am pus peste blat un strat de crema cu piure de castane si deasupra afine,am asezat al doilea blat si iarasi crema si afine.

Peste cel de-al treilea blat am pus glazura de ciocolata ,care am obtinut-o topind ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei.

Am ornat cu crema de de cafea si am pus bombonele.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

mihaelar63 1

11.01.2014, 07:46

Nu trebuie sa fie spectaculos ci trebuie sa fie cu gust bun de aratat oricum arata senzational

diaconta 1

12.01.2014, 23:04

Mihaela saru'mana

Madelline 1

12.02.2014, 00:30

frumos tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]