Se observa faptul ca nu dispun de un inel circular pentru a mentine blatul, insa gustul ramane indiferent de aspect! :)
Curatam capsunile, le spalam si le pudram cu zahar vanilat. Le pastram la rece pana cand ornam tortul.
Modul de pregatire a cremei:
Pregatim budinca de capsuni si o lasam sa se raceasca. Mixam frisca impreuna cu esentele si cu sucul de lamaie, si apoi, pregatim gelatina, pe care o vom pune la hidratat intr-o cescuta cu apa rece (o topim pe baie de aburi). Cand budinca s-a racit o amestecam cu frisca si cu capsunile pasate, adaugam gelatina si omogenizam compozitia pe care o vom pastra la rece pentru aproximativ o ora.
Pentru blat:
Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt, omogenizand compozitia. Se pune la cuptor (incins in prealabil) intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 de minute. Cand blatul este copt se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed pentru 10 minute. (hartia de copt se scoate doar dupa ce blatul s-a racit complet)
Insiropam blatul - eu am folosit compot de visine, asezam uniform crema si apoi adaugam capsunile. Deasupra am adaugat compotul amestecat cu capsuni pasate si cu un plic de gelatina. Se pastreaza la rece pentru cateva ore.
Sa aveti pofta!