Tort cu ciocolata

de alldaycooking in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 4976 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat

  • 3 oua
  • 200 gr ciocolata (70% cacao)
  • 100 gr smantana
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri fructoza
  • bicarbonat de sodiu

Crema

  • 150 gr ciocolata alba
  • 100 gr smantana
  • 500 gr mascarpone
  • 1 lingura de miere
  • 1 plic gelatina

Decor 

  • bombonele fulgi de migdale scortisoara



Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Cele 3 oua le-am batut ca pentru omleta. Ciocolata am topit-o in microunde impreuna cu smantana si am lasat-o sa se raceasca putin apoi am amestecat-o cu ouale, fructoza, bicarbonat si faina. Am turnat compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Am lasat blatul sa se coaca la 170 grade Celsius, am facut proba cu scobitoarea si cand a fost copt, l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un platou. Pentru crema am topit ciocolata impreuna cu smantana in microunde (90 de secunde la 750). Cand a fost topita ciocolata am adaugat gelatina hidratata in putin apa si am mai lasat 20 de secunde in microunde la aceeasi putere. 

Am amestecat ciocolata cu mascarpone pana am obtinut o compozitie omogena, la sfarsit am adaugat mierea si am amestecat foarte bine.

Blatul l-am taiat in doua jumatati (pe orizontala). In tava in care am copt blatul am pus jumatate din crema, am pus o jumatate de blat, apoi restul de crema si cea de-a doua jumatate de blat. Am lasat la frigider 3 ore (se poate lasa peste noapte pentru a fi sigur ca s-a intarit crema), am rasturnat tortul pe un platou.

Am decorat cu fulgi de migdale pe margine, am asezat bonbonelele si am presarat scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu lapte