Tort cu ciocolata si crema caramel

de Julie in Torturi, 21 Aug 2011 | 11057 vizualizari

 

Tort cu ciocolata si crema caramel, dupa o idee „ciocolatoasa” preluata de la Miha ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • esenta de menta, 
  • 7 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 g ciocolata.
  • Crema caramel:
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt,
  • 150 g frisca lichida (Hulala).
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  •  1 lingurita gelatina,
  • esenta de menta.
  • Crema ganache de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba,
  • 150 ml frisca lichida,  
  • 2 linguri nuca de cocos, 
  • 1 lingura zeama de lamaie.
  • Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 50 g zahar,
  • esenta de menta.
  • Glazura: 
  • 50 g ciocolata,
  • 25 g frisca lichida,
  • 25 g unt,
  • esenta de menta.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema caramel:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de menta. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si ciocolata maruntita. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coc doua blaturi, in forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare in doua pe orizontala, pentru a obtine 4 foi.

Crema caramel:

Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca.

Crema ganache de ciocolata neagra:

Frisca lichida se pune intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga esenta de menta si gelatina, inmuiata in apa si topita la baie de aburi. Se lasa amestecul la rece cel putin 3 ore, apoi se mixeaza pana devine cremos.

Crema ganache de ciocolata alba se prepara dupa aceelasi procedeu.

Glazura:

Se topesc ciocolata, frisca lichida si untul, la foc mic. Se lasa sa se raceasca.

Sirop:

Se amesteca apa cu zaharul. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.

Asamblarea:

Se tapeteaza cu folie alimentara tava in care a fost copt blatul. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza si se toarna crema de caramel, calduta. Se pune foaie a doua, se insiropeaza si se intinde crema alba. O alta foaie insiropata si jumatate din crema neagra. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se toarna deasupra glazura calduta.

Se lasa la frigider, pana se intareste glazura. Se scoate tortul pe platou si se decoreaza cu crema neagra ramasa. Se mai pot folosi fructe, frunze de menta si fulgi de migdale.

Aceasta reteta de tort cu ciocolata si caramel merita incercata. Este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

susu 1

24.08.2011, 14:27

delicios, imi place cum l-ai decorat, simplu dar de efect

Bya Ralu 1

15.09.2013, 17:01

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros, cu fructe si lamaie