Tort cu ciocolata si lapte batut

de La Ancuta in Torturi, 8 Noi 2011 | 8136 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pentru soacra mea, care si-a serbat de curand ziua de nastere. Iar pentru ca il postez astazi vreau sa urez tuturor sarbatoritilor (Mihaele, Gabriele si... mie :) ) multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 45 g cacao
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 225 g unt topit
  • 190 ml lapte batut
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 g frisca lichida
  • Decor:
  • frisca batuta si aschii de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si lapte batut:

Incepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana dse incorporeaza ingredientele. La final adaugam laptele batut si mixam pana se omogenizeaza.

Aluatul rezultat il turnam in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30-40 de minute). Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca in tava apoi il scoatem pe un gratar pana la racirea completa. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema:

Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca. Amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o amestecam usor cu restul de frisca batuta.

Impartim crema in doua parti egale si umplem cu ea blatul racit. Daca doriti puteti insiropa blatul cu sirop de zahar ars in care adaugati o lingura de coniac.

Ornam tortul dupa preferinta.

Fiind in mare viteza si lipsa acuta de timp :), am ornat doar cu frisca batuta si aschii de ciocolata. Voi cu siguranta il puteti face mai frumos :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]