Tort cu cirese si nuci

de Tabita _ in Torturi, 18 Mar 2016 | 4003 vizualizari

 

Un tort foarte bun si aromat.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 80 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g unt
  • 6 oua
  • 120 g nuca macinata
  • cirese din compot (260 g)

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra (85%cacao)- puteti folosi si alta ciocolata daca nu va place ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si nuci:

Mai intai am scos samburii de la cirese, iar apoi am presarat faina peste ele.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare ca pentru bezea.

Am frecat untul cu galbenusurile si le-am adaugat peste albusuri. 

Am amestecat faina cu praful de copt si am inclus-o treptat in compozitie.

Am adaugat si nuca macinata si am amestecat usor.

Am tapat o forma de tort cu unt si faina si am turnat compozitia.

Apoi am asezat ciresele peste blat.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute sau pana capata o culoare rumena. Se verifica cu ajutorul unei scobitori daca e gata.

Dupa ce blatul s-a copt, l-am lasat sa se racoreasca.

Apoi am pregatit glazura.

Am pus intr-un bol toate ingredientele pentru glazura si le-am lasat cateva minute in cuptorul cu microunde, doar cat sa se topeasca ciocolata. Apoi am amestecat usor si am turnat glazura calda peste blat.

Am lasat la rece tortul cateva ore pana la servire. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfe de ananas