Tort cu coacaze rosii

de Andra_Constantinescu in Torturi, 14 Iul 2015 | 5809 vizualizari

 

Este un tort dulce-acrisor si racoritor, pe care fetita mea l-a adorat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt moale;
  • 220 g zahar;
  • 5 oua;
  • 250 g faina;
  • 1/2 plic praf de copt (5 g);
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 7 linguri lapte;
  • Crema:
  • 350 g coacaze rosii;
  • doua linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida;
  • un plic gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece.
  • Pentru decor:
  • 50 g coacaze rosii.
  • Diametru forma: 21 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu coacaze rosii:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. Compozitia se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce cratita la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Crema:

Coacazele se spala si se fierb la foc mic impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa putin. Dupa ce s-au racit, se strecoara. 

Se bate frisca.

Gelatina se pune in apa rece timp de 10 minute, apoi se topeste pe baie de abur.

Peste siropul de coacaze se adauga gelatina si frisca si se omogenizeaza, lasandu-se apoi la rece pentru a se intari gelatina. 

Asamblare:

Se taie blatul in 3. Se aseazape un platou: blat, crema, blat, crema, blat, crema, coacaze rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata