Din toata inima pentru sotul meu pe care il iubesc foaaaaarte mult!..
Pentru blatul de ciocolata:
Separam albusele de galbenusuri.Punem ciocolata rupta bucatele la topit impreuna cu o lingura de lapte.Dupa ce s-a topit(fara sa fiarba) o racim si o amestecam cu galbenusurile.Amestecam faina cu cacao.Batem albusurile spuma tare .Dupa ce s-au intarit adaugam treptat zaharul si mixam in continuare.Cand este incorporat zaharul si spuma tare incorporam pe rand faian amestecata cu cacao si galbenusurile..alternativ..amestecand usor.Nu va iesi un blat pufos dar va fi destul de gros.Punem in tava de copt hartie pentru copt si turnam compozitia.Coacem in cuptorul preincalzit,la foc mediu 145 de grade 30 min(incercam cu scobitoarea..dac nu se lipeste aluatul cand intepam blatul inseamna ca e facut)..Dupa ce s-a copt lasam deoparte sa se raceasca.
Blatul 2:
Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu cacao. Mixam f bine albusurile iar cand sunt tari punem rand pe rand zaharul mixand f bine. Incorporam usor faina si galbenusurile amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Coacem la fel ca primul blat. Blatul 2 il taiem in 2.
Preparam siropul: punem apa pe foc impreuna cu zaharul.Cand s-a topit zaharul punem esenta de migdale si oprim focul.
Facem prima data moussul de ciocolata.Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu frisca,fara sa fiarba.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Punem gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 min.Apoi o strecuram si o turnam peste ciocolata topita amestecand bine.Dam crema la frigider sa se raceasca.Mixam frisca foarte bine pana se intareste.Amestecam cu crema de ciocolata racita.
Asezam primul blat(din blatul 2).Stropim cu sirop.Punem crema de ciocolata.Punem al doilea blat(cel cu ciocolata) insiropam.
Preparam crema de banane.Punem gelatina la hidratat la fel ca la mousse.Zdrobim bananele cu furculita si le stropim cu zeama de lamaie(pentru a nu se innegri).Mixam cu mascarpone si zahar.Batem f bine frisca si o amestecam apoi cu crema .Strecuram gelatina si o incorporam in crema.Mixam f bine.Punem crema peste blatul 2.
Preparam glazura.Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida.
Insiropam ultimul blat(de cacao) pe partea unde il punem peste crema.Turnam deasupra blatului glazura calduta si intindem uniform.Punem un inel de tort in jurul tortului,acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la rece 3 ore..
Pentru decor am mixat foarte bine frisca lichida pana cand s-a intarit apoi am adaugat zaharul si am mai mixat putin..am intins putin din frisca pe margini...nu am vrut sa pun mai multa frisca deoarece mi-a placut cum s-a imbinat cu crema de ciocolata de pe lateralele tortului..restul decorului...se vede...e dupa dorinta fiecaruia..