Tort cu crema de bezea cu nes

de Bunica in Torturi, 3 Oct 2016 | 9890 vizualizari

 

Din ciclul ce găsesc prin frigider când am poftă de ceva dulce.Cum mă tot împiedicam de un borcan cu albușuri prin congelator,așa că ...........................la tort cu eleeeee!:))))))

 

INGREDIENTE

4 linguri de zahăr pentru caramelizat

  • 8 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 3 plicuri nes
  • 400 ml.smântână pentru frișcă
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de bezea cu nes:

Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr.

Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el.

In vasul de mixer pune albușurile cu un praf de sare.

Când începe să se lege adaugă zaharul câte putin.

Când bezeaua este ferma adaugă nesul.

Toarna crema obținută in cratița tapetată cu zahăr ars.

pune cratița cu cremă într-o altă cratiță cu apă fierbinte și dă la cuptorul încins la 170 grade pentru 30-35 minute.

Când este coaptă ,închide focul și lasă crema in cutorul cu ușa intredeschisă.

Scoate crema din cuptor,pune 8 pișcoturi deasupra,apoi un platou.

Cu o mișcare fermă întoarce cratița ,răsturnând crema.

Pune și cealaltă parte de pișcoturi și ornează (după gust și pricepere)cu frișcă sau ciocolată.

Eu am ornat cu frișcă.Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Nu arde zahărul prea rău ,crema va deveni amară

2

Ai grijă la mâini când întorci cratița pentru a o tapeta cu zahăr.

3

Sare cât un vârf de cuțit

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu nes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Marius