Tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Adele in Torturi, 13 Apr 2016 | 4567 vizualizari

 

Deci cum a fost ziua de nastere a piticei mele Giulia, nu puteam sa trec peste fara un tort, recunosc l-am facut pe fuga, nu am avut timp de prea multe poze dar va spun doar atat, l-au apreciat si s-a evaporat destul de repede :)))) 

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua.
  • 5 linguri cu zahar.
  • esenta de vanilie.
  • 5 linguri cu faina tip 00.
  • 1 praf de copt.
  • 2 linguri cu ulei.
  • Crema mousse de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata.
  • 1 esenta d erom.
  • 50 ml frisca lichida.
  • 10 gr unt.
  • 2 linguri lapte.
  • Crema mousse de capsuni:
  • 250 gr capsuni.
  • 80 gr zahar.
  • 50 ml frisca lichida.
  • jumatate de portocala.
  • SIROP:
  • 100 ml P.
  • 3 linguri zahar.
  • 1 esenta de vanilie.
  • DECOR:
  • frisca .
  • capsuni.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni si ciocolata:

Se incepe prin pregatirea blatului, ouale la temperatura camerei se separa in doua vase ,se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta si uleiul pana devin spumoase si se topeste zaharul. Treptat se incorporeaza faina si parful de copt , se amesteca bine, dupa care se adauga si albusurile spuma, se amesteca usor d ejos in sus pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena. Se pune intr-o tava rotunda (diametrul 20), tapetata, se da la cuptor 180° aproximativ 20-25 de minute, pana se rumeneste bine si se face proba cu scobitoarea pentru a se vedea daca centrul este copt. Se lasa la  racit.

Crema mousse ciocolata: pentru inceput se pune o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas se pune ciocolata, romul si laptele se pun la topit,spre final se adauga untul se amesteca bine dupa care da la o parte se lasa la racit bine ,se mixeaza frisca, dupa care peste se incorporeaza cioclata topita, se amesteca bine si crema obtinuta se las ala rece.

Crema mousse de capsuni: pentru inceput se pregateste sosul de capsuni, capsunile se spala bine se taie bucati si se pun intr-un vas cu zahar si cu zeama de la jumatate de portocala, se las ala foc potrivit 10-15 minute pana se caramelizeaza usor, se dau la o parte se mixeaza pana se obtine un sos destul de dens, care se lasa la racit. Se opresc cateva linguri cu sos de capsuni, restul se amesteca cu frisca batuta, crema obtinuta se da la rece.

Sirop:se fierbe apa cu zahar si esenta de vanilie, se da un colocot dupa care se las ala racit.

Ansambalre: Blatul racit bine se taie in trei parti, se aseaza prima parte pe platou se nsiropeaza dupa gust, se pune crema de ciocolata, dupa care se pune al doua parte de blat, se insiropeaza se pune crema de capsuni si cateva linguri de sos. Se aseaza si ultima parte se fixeaza bine, dupa care se insiropeaza, se lasa la rece macar 30 minute dupa care se imbraca in frisca, se decoreaza dupa gust.

 

 

TIPS-URI

1

In cazul in care doriti sa pregatiti un tort mai mare ,dublati cantitatile pentru pregatirea cremelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae