Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni

de laylalala in Torturi, 30 Mai 2011 | 5087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba, topita si racita
  • 140 gr crema de branza
  • 300 gr capsuni, tocati marunt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni:

1. Incalzeste cuptorul la 180°. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.

2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si ciocolata amaruie. AMesteca faina cu praful de copt sis area apoi adauga-le in compozitia precedent. Toarna aluatul in forma pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa blatul sa se raceasca complet.

3. Pentru crema, bate frisca. Incorporeaza ciocolata alba urmata de crema de branza.

4.Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge cu crema si presara cu capsuni.Repeta procedura cu restul blaturilor, cremei si a capsunilor.

TIPS-URI

1

Pentru mai multe poze despre cum am realizat omuletul de pe tort intrati pe http://lauradfood3.blogspot.com/

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]