Tort cu crema de ciocolata neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Iul 2015 | 3648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • cirese pentru ornat
  • fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata neagra:

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min.
Cernem faina si o adaugam putin cate putin in compozitia de mai sus amestecand de fiecare data  de jos in  sus ,de data aceasta cu o lingura de lemn.
Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.

Turnam compozitia de blat in tava si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit in prealabil. Coacem la 180 grade timp de aproximativ 30-40 min(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) . Lasam sa se raceasca. Cand este rece taiem blatul in doua si apoi il insiropam(eu l-am insiropat cu sucul de la niste compot de caise)   Prepararea cremei Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se racoreasca. Crema trebuie sa se intareasca putin sa nu curga in momentul in care o intindem pe foaia de blat.
Asezam o foaie de blat insiropat pe o farfurie si turnam jumatate din crema de ciocolata. Nivelam si apoi acoperim cu cealalta foaie de blat. Imbracam tortul cu restul cremei de ciocolata apoi ornam dupa placul fiecaruia.Eu am folosit pentru ornat fulgi de ciocolata si cirese.
Dam la frigider pentru cateva ore(3-4) si apoi feliem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Amandina