Tort cu crema de ciocolata si mandarine

de burdulea56 in Torturi, 1 Ian 2011 | 8342 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pt mama mea care in decembrie a implinit 80 de ani, insa din pacate ea traieste intro lume rupta de realitate, lovita de o boala crunta si urata, nemiloasa cu batranii, Alzhaimer. De 4 ani mama nu coboara jos din pat, este sondata, sta doar pe marginea patului, si-a pierdut identitatea, insa ea se simte bine in lumea ei.

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 3 oua,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt dr oetker,
  • 1 vanilie

Pt crema:

  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata+250 ml lapte rece+ 4 linguri zahar pudra,
  • 250 ml frisca lichida ,,el maestro,, + 1 plic vanilie + 1 plic intaritor de frisca (sau orice alt fel de frisca lichida).

Pt insiropat:

  • 200 ml apa in care am topit 4 linguri de zahar + 1/2 sticluta esenta migdale.

Pt decor:

  • 3 mandarine,
  • ciocolata menaj(cam 2 cuburi mari).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si mandarine:

Batem ouale spuma cu mixerul, adaugam praful de copt, vanilia si apoi zaharul in ploaie, se bate spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, adaugam faina cernuta, incorporam usor faina, amestecand bland sa nu se lase spuma. Turnam compozitia obtinuta intro forma de tarta unsa si tapetata cu diametrul de 27 cm. Coacem blatul la foc potrivit in cuptorul preincalzit cam 15-20 minute. Pana se coace blatul pregatim pe aragaz un sirop din 200 ml apa si 4 linguri de zahar, pe care il racim si la care adaugam 1/2 flacon esenta de migdale. Asezam blatul pe un platou, il insiropam apoi imbracam blatul cu o crema preparata dintrun plic de crema cu gust de ciocolata care se bate spuma cu 4 linguri de zahar si 250 ml lapte rece. Peste aceasta crema intindem un strat de frisca obtinut prin mixarea cantitatii de 250 ml frisca ,,el maestro,, la care adaugam o vanilie si un plic inataritor de frisca dr oetker. Deasupra razuim cu cutitul ciocolata menaj pe care am tinut-o in congelator 30 minute si ornam cu jumatati de felii de mandarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort parfait