Tort cu crema de frisca si ciocolata

de Rahela Velicu in Dulciuri, 8 Mar 2016 | 3302 vizualizari

 

Un tort bun, racoritor, delicios. reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-crema-de-frisca-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: Estimare

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de frisca si ciocolata:

Incepem prin pregatirea blatului.

Se mixeaza albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand bezeaua se intareste.

Adaugam galbenusurile si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si amestecam usor. Taptetam o tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Nu deschidem usa cuptorului decat dupa 15 minute sa testam cu scobitoaea prajitura.

Intre timp pregatim crema: mixam praful de frisca cu laptele. Gelatina o hidratam in 100 ml apa si o lasam 10 minute. O punem apoi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde (pentru 10 secunde la microunde) sa se topeasca. Amestecam gelatina sa nu mai existe particule netopite si adaugam 3 linguri de zahar si amestecam putin sa se topeasca. Adaugam amestecul de gelatina peste frisca si amestecam bine.

Blatul l-am taiat in 3 parti egale, am oprit cateva frimiturele rezultate de la feliere pentru ornat si am trecut la asamblarea lui: am pus prima parte pe un platou, am insiropat-o foarte putin cu compot de visine si am pus jumatate din crema de frisca, apoi am pus visine din compot dupa ce le-am scos samburii si le-am scurs bine. Am pus cel de-al doilea blat, l-am isiropat si am pus apoi restul de crema si apoi visine.

Ultimul blat l-am insiropat si am turnat deasupra lui crema de ciocolata topita pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte. Am topit si cuburile de ciocolata alba la  cuptorul cu microunde si am facut un grilaj in centrul tortului. Pe margini am pus frimiturile oprite si visine din compot.

Dam la frigider pentru cel putin 20-30 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

vasy16 1

08.03.2016, 21:43

Foarte bun!

-Licurici- 1

09.03.2016, 08:30

Rahela Velicu 1

10.03.2016, 15:28

Multumesc frumos Bucataras!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere cu crema de nuca