Tort cu crema de ness si piersici

de Tabita _ in Torturi, 23 Dec 2014 | 4451 vizualizari

 

Imi place mult acest tort cu crema de ness, iar blatul e super pufos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina integrala (se poate inlocui cu 8 linguri faina obisnuita)
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri margarina cu unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida (puteti folosi Hulala)
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri intritor pt frisca
  • 1 plic ness
  • piersici din compot
  • 200 g iaurt (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si piersici:

Preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma ca la bezea.

Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea.

Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.

Compozitia iese destul de fluida. 

Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30-40 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Preparare crema:

Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga intaritorul si zaharul pudra. Apoi se adauga si nessul si se mixeaza pana capata consistenta.

Se aseza piersicile taiate pe jumatate peste blat, iar apoi crema de ness.  La final am decorat cu frisca.

Preferabil blatul se pune intr-o forma cu margini detasabile si apoi se toarna compozitia.

Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau peste noapte.

TIPS-URI

1

Se decoreza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi