ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort) cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina .
realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.
bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand galbenusurile si la sfarsit faina si mirodeniile.
il coci aprox 25 de min.
il incerci cu o scobitoare si daca atunci cand o scoti este curata, blatul este gata.
bati frisca cu intaritorul si o dai la rece
dupa ce l-ai scos din forma rece, il tai in 3.
acum avem nevoie de un platou (sau farfurie de carton in caz ca il dai cadou cuiva )
pui usor prima foaie de blat, o insiropezi cu cateva linguri din compotul de capsuni, pui un strat subtire de frisca si mai apoi fructele curatate si taiate cat mai subtire.
apoi urmatorul blat caruia ii faci aceeasi manopera iar pe ultimul blat il asezi cu usurinta il apesi usor , si il ornezi cu frisca integral.
pe margini arunci ciocolata ( fulgi patrati ) iar deasupra o sa ornezi cu fructe taiate finut, peste ele adaugand cu grija gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
pe margine cu ajutorul spray ului ornezi delicat si folosindu-te de imaginatie te joci cu fructele cum iti place.
1
eu am facut tortul asta cand am fost la viitorii nasi ,deci am fost la o cofetarie si am cumparat farfuria din carton si o cutiuta speciala pt tort. este mult mai comod de transportat si la sfarsit nu mai trebuie sa iti ceri platoul.