Tort cu fructe de padure

de Lau in Torturi, 9 Ian 2017 | 4296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 400 g smantana de tara
  • 200 g frisca lichida
  • 250 g fructe de padure
  • 200 g zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Blatul

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, dupa care taiem blatul in 3.

Crema

Smantana o mixam 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam.

Fructele de padure le pisam (200 g am folosit eu), cu furculita si amestecam cu frisca.

Asamblare - asezam prima foaie de blat-insiropam-crema, (eu din fructele care le-am oprit am pus in mijlocul cremei si am amestecat putin)-foaie-sirop-crema-foia de blat-insiropam si dam la rece 30 minute, dupa care decoram dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru 2014