Tort cu fructe de padure si crema mascarpone

de meosiris in Torturi, 3 Aug 2011 | 6653 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • esenta de vanilie
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt.

Ingrediente crema 1:

  • 200ml frisca
  • 4-5 linguri zahar
  • 200g mure (congelate)
  • 4 linguri de iaurt
  • 1 plic gelatina.

Ingrediente crema 2:

  • 200ml frisca
  • 4-5 linguri zahar
  • 200g zmeura(congelata)
  • 4 linguri de iaurt
  • 1 plic gelatina.

  Ingrediente ornat:

  • 200-300g capsuni
  • 200ml frisca
  • 4-5 linguri zahar
  • 200g mascarpone.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure si crema mascarpone:

BLAT:

Se separa ouale iar albusurile se bat ca la bezea impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, apoi se adauga peste bezea si se amesteca bine cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt apoi se incorporeaza si ele. Se omogenizeaza aluatul apoi se toarna in tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 170C, timp de 30 min. Se poate face testul cu scobitoarea.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor, il lasam pe un gratar la racit, apoi il taiem in 3 parti.
Se poate insiropa cu ce doriti. Eu am folosit sirop de zahar ars dar dumneavoastra puteti folosi orice suc va place sau siropul de la diferite compoturi.

 

CREMA 1:

Se mixeaza murele cu ajutorul unui blender, apoi se amesteca cu frisca batuta bine impreuna cu zaharul, se adauga iaurtul si se omogenizeaza compozitia.
Intre timp lasam gelatina la inmuiat in putina apa rece. Dupa ce a absorbit toata apa se pune pe baie de aburi ca sa se topeasca apoi se adauga si ea in crema.
Se amesteca bine si se toarna peste prima bucata de blat insiropata.

 

CREMA 2:

Pentru prepararea acestei creme se procedeaza la fel ca la crema 1 numai ca in loc de mure avem zmeura.

 

ORNAT:

Se mixeaza bine frisca impreuna cu zaharul. Dupa ce e gata frisca, se adauga crema mascarpone si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Cu aceasta crema se imbraca tortul iar deasupra se orneaza cu feliute de capsuni.
Eu am pus putin colorant verde pentru a da o margine tortuletului:D.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango