Tort cu fructe si frisca

de Julie in Torturi, 26 Ian 2011 | 6242 vizualizari

 

Un tort racoritor,plin cu fructe exotice si decorat cu frisca din abundenta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 7 linguri faina,
  • esenta de vanilie,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 mandarine,
  • 2 portocale,
  • 2 kiwi,
  • 1 conserva ananas,
  • 5 g gelatina,
  • 300 g frisca
  • Decor:
  • 300-400 g frisca,
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frisca:

Se coace un blat rotund din ingredientele date, se lasa sa se raceasca si se taie in trei.

Se curata fructele, se taie in cuburi mici si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga foarte bine de zeama. Se pune gelatina la inmuiat in 3 linguri cu apa , se dizolva pe baie de aburi si se toarna peste fructele deja scurse de zeama.  Se lasa la frigider pentru 25-30 minute. Intre timp se bate frisca. Dupa ce amestecul de fructe s-a racit bine ,se combina cu frisca . Blatul se insiropeaza cu sucul din conserva de ananas si se umple cu crema din fructe si frisca.

Deasupra se decoreaza cu frisca si fructe dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]