INGREDIENTE
- 900 gr iaurt
- 500 ml frisca lichida
- 2 plicuri zahar vanilat
- o cutie compot visine
- 400 gr zahar
- 4 plicuri gelatina rosie
- o portocala
- un kiwi
- o banana
- optional piscoturi
MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt:
Se pune gelatina intr-o cana peste care adaugam zeama din compot .
Iaurtul se pune intr-un vas impreuna si 300 gr zahar zaharul vanilat si se mixeaza pana devine spumos.
Frisca se bate separat cu zaharul vanilat.
Gelatina se dizolva la foc mic , dar nu trebuie sa dea in clocot.
Iaurtul se amesteca cu frisca treptat iar la urma adaugam gelatina racita si visinele din compot.
Se ia o tava cu fund detasabil si se pun pe margini rondele de portocala , in mijoc 2 banane si kiwi la captul fiecareie a vrut sa fac 2 palmieri dar din cauza cremei nu se vede , aici las loc liber imaginatiei pentru fiecare :)
Se toarna deasupra toata compozitia si se da la rece circa 3 ore , apoi se rastoarna pe o farfurie.
Este numai bun pentru o zi torida .









































