Cu siguranţă nu este un tort prea aspectuos,dar este foarte bun.Fiindcă m-am hotărât în ultimul moment să-l fac,nu am avut prea mult timp pentru partea estetică.
Vă doresc un An nou mult mai bun decât cel care s-a încheiat,să se adeverească urarea de „Să trăiţi bine!!!!” şi dacă tot e deja alt an,să ne şi vedem cu bine.LA MULTI ANI!!!!
Blat:
Jeleu:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Decor:
Pentru blat am mixat ouale întregi cu zaharul pana se deschid la culoare si îsi dubleaza volumul.Am pus apoi uleiul prelins pe marginea vasului si am mixat in continuare.
Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat cu un tel usor pana s-a încorporat faina.
Am pus amestecul într-o tava rotunda cu pereti detasabili si am dat la cuptor pentru 35 de minute.E util sa verificati cu o scobitoare când este copt.
Am pregatit apoi jeleul.
Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.
Am încalzit-o la microunde si am pus-o in siropul de rodie caldut.
Dupa ce s-a racit,l-am pus într-un bol la frigider pâna s-a închegat.
Pentru crema am pregatit mai întâi budinca.
Am amestecat 200 ml sirop de rodie cu 200 ml apa si am facut budinca dupa instructiunile de pe plic.
Am lasat sa se raceasca,apoi am amestecat-o cu crema mascarpone si frisca batuta.
Am taiat blatul în doua si am însiropat cu un amestec de sirop de lamâie si apa.
In mijlocul blatului am rasturnat jeleul din bol,pentru a obtine „miezul” de jeleu din mijlocul tortului.
Am pus apoi crema de jur împrejurul jeleului.
Am acoperit cu celalalt blat si am ornat cu frisca.
Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi,dupa ce s-a racit putin,am pus-o peste tort.
Pentru decor am folosit martipan si frisca.