Tort cu lamaie

de nico_nico in Torturi, 12 Mai 2011 | 5008 vizualizari

 

cu margarete

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 esenta de lamaie.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 2 linguri pline de faina,
  • 1 margarina Rama(250gr),
  • 1 esenta de lamaie.
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 200 ml apa
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida Hulala,
  • margarete si bombonele decorative de la Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina in ploaie.Se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lase albusurile.Se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute intr-o forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.

Pentru crema se amesteca bine ouale cu zaharul, faina si lapte (cu telul) se amesteca bine pana devine pasta si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se lasa putin la racit, se adauga esenta de lamaie iar cand e racita toata compozitia se adauga margarina. Frisca se bate spuma tare cu mixerul.

Blatul copt si racit se taie in trei parti se insiropeaza cu sirop(zaharul se caramelizeaza apoi se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit).Fiecare foaie insiropata se unge cu crema apoi cu un strat de frisca, iar la final se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit margarete si bombonele decorative de la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort roz