Tort cu mascarpone si zmeura

de Xandrinne in Torturi, 9 Feb 2014 | 4494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat din 3 oua (si 90 g zahar, 75 g faina, 15 g cacao: ouale mixate cu zaharul si un praf de sare, timp de 20 de minute; inglobata mai apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, cu miscari usoare, de jos in sus; copt la 180 de grade cca 25 minute, sau pana trece testul scobitorii),
  • 250 g mascarpone,
  • 150 g smantana,
  • 250 g frisca,
  • 300 g zmeura,
  • 200 g zahar,
  • 15 g gelatina.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si zmeura:

Am oprit putina zmeura pentru decor, iar restul fructelor le-am facut piure, cu ajutorul unui blender. Am pus gelatina la hidratat, in apa rece, cca 10 minute. Am pus vasul cu gelatina la bain marie, pana s-a lichefiat gelatina. Am lasat la racorit.
Am amestecat mascarponele cu zaharul si smantana si am impartit compozitia in doua. In jumatate am adaugat piureul de zmeura.  Am adaugat gelatina (ajunsa intre timp la o temperatura suportabila la deget), cam 1/3 in compozitia alba si restul in cea roz; am amestecat bine. Am impartit frisca in doua si am adaugat-o in cele doua compozitii.

Pe un platou am pus blatul si in jurul lui inelul formei detasabile pentru copt. Daca doriti, insiropati blatul, eu am folosit zeama de compot. Am pus apoi cu lingura cele doua compozitii, alternativ 1 lingura compozitie alba, o lingura compozitie roz. Am nivelat si am dat tortul la rece, cca 3 ore.

Am inlaturat apoi inelul formei de copt si am decorat cu zmeura si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

09.02.2014, 20:39

Vaaai, ce frumos este!

Rocsi 1

09.02.2014, 20:58

Ce frumos, dar cat de bun

Xandrinne 1

09.02.2014, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine