Tort cu mere

de Adinacarla in Torturi, 27 Ian 2010 | 4396 vizualizari

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Mere se curata si se taie cubulete se adauga zahar + scortisoara (dupa gust) si se stropesc cu putina zeama de lamaie.

Se fierb 2 budinci de vanilie in 700 ml suc acidulat  lamaie si 4 linguri zahar. Cand sunt gata, se lasa 15 min. la racorit si-apoi se amesteca cu merele.

Se sfarma cu sucitoru biscuitii. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu biscuitii, astfel incat sa ramana un strat mai gros pe fundul tavii.

 Se pune compozitia de mere si se da la cuptor, la foc mic, aprox. 50 min.

Se bate un blat din 4 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingura cacao.

 Compozitia de blat se toarna peste merele de la cuptor si se mai da tava la cuptor pana se coace blatul. Cand e copt, se lasa minim 6 ore, pana se raceste.

cand e rece, se intoarce si se scoate tava

se orneaza cu frisca ...

TIPS-URI

1

de preferat sunt merele care au miezul mai moale;

2

in blat in loc de cacao se poate pune ness si scortisoara;

3

dupa ce blatul a fost copt l-am lasat in tava peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare