Tort cu mousse de cafea si ciocolata

de cristinne in Torturi, 4 Dec 2010 | 18476 vizualizari

 

Tort cu mousse de cafea si ciocolata aniversar pentru mine!! :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua;
  • 150 gr faina;
  • 150 ml apa minerala;
  • 100 ml ulei;
  • 100 gr zahar;
  • o mana alune pisate;
  • 2 linguri cacao;
  • praf de copt;
  • esenta migdale;
  • cafea pentru insiropat

Crema mousse de cafea:

  • 500 gr crema mascarpone;
  • 250ml frisca lichida;
  • 5 linguri zahar farin;
  • 4 linguri lichior de cafea(sau coniac);
  • cafea tare (3 linguri cafea instant dizolvata in 2 linguri apa fierbinte)

Crema mousse ciocolata:

  • 3 oua;
  • 30 grame unt;
  • 5 lingurite zahar farin;
  • 250 ml frisca lichida;
  • 150 gr ciocolata

Glazura:

  • nutella (sau orice ciocolata);
  • 3linguri cafea tare
  • un varf de cutit de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de cafea si ciocolata:

Blatul:

Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua plus manuta de alune pisate. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).

Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face o cafea dulce pentru insiropat.

Crema Mousse de cafea:

Se bate frisca lichida. Separat se bate mascarponele cu lichiorul de cafea si zaharul farin. Se incorporeaza apoi cele 2 amestecuri si se adauga si cafeaua tare.

Crema Mousse de ciocolata:

Se face ca la Tarta cu afine si mousse de ciocolata (Se topeste ciocolata impreuna cu 30 de grame de unt (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat 250 ml de frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se ogmogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta. Se da amestecul la frigider pana il asamblam in tarta.)

Glazura:

Se topeste ciocolata (fie nutella fie de menaj) la microunde si se adaug apoi cafeaua amestecand energic. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se intareste imediat).

Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu alune pisate.

Unul din cele mai bune si mai fine torturi pe care le-am facut! vi-l recomand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello