Tort cu mousse de ciocolata

de Dea_Dea in Torturi, 27 Sep 2013 | 4407 vizualizari

 

Este facut pentru o vecina :)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt

SIROP:

  • 150 ml apa
  • o lingura zahar
  • esenta de rom

MOUSSE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 350 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Blat

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt , iar la final cacaoa.

Se pune in tava unsa cu dimetrul de 24cm si se da la cuptor 40 -45 min, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Mousse:

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe abur cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a omogenizat se lasa la racit , apoi se da la frigider 1 ora .

Frisca ramasa se bate si se incorporeaza in ciocolata.

Asamblare

Blatul se taie in 3(doua taieturi ), se insiropeaza. Se pune o parte de blat , mousse, blat, mousse, blat si se imbraca tot in mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata