Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

de Julie in Torturi, 6 Dec 2010 | 16537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa da lămâie,
  • esenta de vanilie,
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • zeama de lămâie,
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (Hulala) ,
  • 300 g ciocolata alba simpla,
  • 2 lingurite gelatina,
  • 4 linguri nuca de cocos,
  • 2-3 linguri cu zeama de lămâie
  • Decor:
  • frisca,
  • ciocolata alba,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie:

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara . Se lasa sa se raceasca si se taie in 3.

Crema:

Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere.

Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Se adauga si gelatina topita in prealabil pe baie de aburi. Se lasa vasul la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos. Se insiropeaza blatul cu sirop de lămâie, apoi se umple cu crema de ciocolata alba. Deasupra se decoreaza cu frisca, grilaj din ciocolata alba topita si  se presara fulgii de migdale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600