Tort cu nuca si ciocolata

de Bucataras Monica in Dulciuri, 23 Ian 2016 | 4025 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 8 oua
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • zahar (dupa preferinta)
  • esente
  • Crema:
  • 2 pachete crema pt prajituri cu gust de ciocolata
  • miez de nuca
  • Glazura:
  • lapte
  • 1 lingura ulei
  • ciocolata de menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca marunt miezul de nuca.

SIROP: Se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda si esenta, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in 3 sau 4 felii, depinde de cat a crescut. Se asaza primul strat pe un platou,se insiropeaza,apoi se adauga crema si miezul de nuca. Tot asa pana la ultimul strat. Spre final se topeste cicolata, se ameseca cu uleiul si laptele apoi se glazureaza tortul. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata!