Tort cu nutella

de raluka93 in Torturi, 9 Apr 2013 | 6215 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 lamaie

Sirop

  • 100g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 esenta de rom

Crema

  • 1 borcan 750 g nutella
  • 1 pachet de unt(pt prajituri)

Ornat 500 g frisca lichida Hulala

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nutella:

Blat

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma tare cu 250 g zahar.Se bat galbenusurile cu 3 linguri de ulei,se adauga esenta de rom cu zaharul vanilat si se dizolva praful de copt in zeama de lamaie.Se adauga faina si se amesteca pana devine cremoasa ca o smantana.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga compozitia si se lasa la cuptor 30 de min.(se face proba cu scobitoarea),dupa ce ati scos blatul din cuptor il lasam la racit,se taie in 3 si se insiropeaza.

Crema

Se  pune nutella intr-un castron si se adauga untul si se mesteca bine pana se topeste.Dupa ce ati insiropat prima felie se adauga crema si se pune felia urmatoare si tot asa.Puteti pune crema si deasupra pe ultima felie.

Ornat

Se pune frisca lichida intr-un castron si mestecati cu mixerul pana se intareste,se orneaza tortul.

Eu am pus si cateva cirese din compot deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]