Tort cu Nutella Dukan

de deyutzky in Torturi, 26 Oct 2014 | 4827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat(vom pregati 2 blaturi: unul de vanilie si unul de ciocolata):
  • 4 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 6 linguri indulcitor (dupa gust)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie pt blatul alb
  • esenta de rom + 1 lgt de cacao pentru cel negru
  • Crema Nutella:
  • 750 g branza degresata
  • 3 lgt cacao
  • 3 linguri de lapte degresat
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de rom
  • Sirop blat alb:
  • apa
  • indulcitor
  • esenta de vanilie
  • Sirop blat negru:
  • apa
  • indulcitor
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Nutella Dukan:

Blaturile:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma impreuna cu indulcitorul.

Adaugam pe rand galbenusurile si mixam. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o lingura de lemn turnand amidonul amestecat cu praful de copt.

Impartim compozitia obtinuta in 2 parti egale in boluri diferite. 

Intr-un bol adaugam esenta de vanilie, pentru blatul alb, iar in cealalta compozitie adaugam esenta de rom si 2 lingurite de cacao., pentru cel negru.

Tapetam o tava rotunda(cu diam de 22cm am avut eu) si turnam compozitia de cacao. Dam la cuptor pentru aprox.10-15 minute la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem blatul, il lasam la racit si turnam compozitia de vanilie si o dam la cuptor tot pentru 10-15 min.

Pregatim crema: 

Intr-un bol mixam branza cu laptele, cacao, indulcitor si esenta de rom.

Dupa ce blaturile s-au racit punem blatul de cacao pe o tava, il insiropam cu sirop (amestecam apa, indulcitor si esenta de rom), adaugam 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu blatul de vanilie(apa, indulcitor, esenta de vanilie) si acoperim cu restul de crema. 

Dam la frigider dupa care il servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Nutella Dukan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda