Tort cu smantana

de Mama_Lizica in Torturi, 7 Apr 2010 | 7433 vizualizari

 

Este un tort rapid de preparat, delicios si usor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua+6 albusuri
  • 9 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • coaja de portocala, esenta de portocala
  • 1/5 kg iaurt, 1/5 kg smantana
  • 1 punga stafide aurii
  • 3 cuburi ciocolata de menaj neagra, 2 cuburi ciocolata menaj alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu smantana:

Separi ouale, freci galbenusurile cu 4 linguri zahar. Bati 6 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile frecate, in fir subtire, batand continuu. Adaugi coaja de portocala, esenta si 6 linguri de faina, amestecand usor, prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a omogenizat faina torni intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si dai la cuptor 10 minute. Intre timp, bati cele 6 albusuri ramase cu 4 linguri zahar si amesteci smantana cu iaurtul. Amesteci cu grija albusurile batute cu smantana si iaurtul si pui stafidele. Cand blatul e copt pe jumatate, torni amestecul de smantana peste el si dai la cuptor pana ce smantana devine usor galbuie. Lasi in forma pana se raceste complet, apoi topesti ciocolata separat si o torni peste smantana.

TIPS-URI

1

Eu am facut blatul intr-o forma de blat cu margine detasabila, apoi l-am mutat intr-o cratita mai mare si am turnat smantana acolo; astfel, compozitia de smantana a tapetat si marginile tortului.

2

Poti folosi si glazura din comert, de orice tip preferi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel