Tort cu visine

de Miha in Torturi, 7 Noi 2011 | 11150 vizualizari

 

Eu am folosit visine din compot... Eheeee, daaa...am facut si compot de visine. :))) Dar puteti folosi si fructe proaspete sau congelate, va fi mult mai aromat si ramaneti si cu ceva compot pentru la iarna. :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan 800 g compot de visine
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa clocotita
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Pentru copt am folosit o cratita de inox, cu diametrul de 20 cm. Folositi un vas de care sunteti siguri ca nu se prinde sau tapetati cu hartie de copt pentru siguranta

Se tapeteaza fundul vasului cu visinile curatate si scurse de zeama. Deasupra se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tortul din cuptor si se lasa la racit in cratita. Cand s-a racit foarte bine se rastoarna pe un platou, se pune farfuria deasupra cratitei si se intoarce cu o miscare ferma.

Se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata