Tortul acesta racoritor a fost pregatit cu o alta ocazie speciala pentru mine, in urma cu cateva zile mi-am serbat ziua de nastere. Dupa multe zile de petrecere, iata si tortul :D
Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut doar din albusuri.
Am mixat albusurile a trei oua intai separat, apoi impreuna cu zaharul brut pana ce am obtinut consistenta de bezea. A fost momentul sa adug faina neagra – daca tot e blatul cu cacao, ar fi si pacat sa nu incercam macar sa facem prajituri mai sanatoase – apoi am adaugat praful de copt si arahide crude taiate marunt. Cand compozitia pentru blat a fost gata omogenizata, am pregatit o tava rotunda pentru torturi, cu fund detasabil, am uns-o cu putin ulei si am pregatit hartia de copt. Am avut nevoie sa tai un sablon in forma de cerc fiindca altfel nu s-ar fi asezat bine compozitia in tava si as fi riscat ruperea blatului la scos. Dupa ce am uns tava cu putin ulei si am asezat cercul de hartie de copt, am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mic. Am scos si am lasat blatul sa se raceasca in tava, am indepartat hartia de copt doar dupa ce s-a racit integral.
Intre timp am pregatit budinca de casa cu care urma sa umplu tortul meu cu zmeura. Pentru budinca am folosit cele trei galbenusuri care imi ramasesera de la blat la care am mai adaugat inca doua oua. Le-am mixat bine cu mixerul pana ce si-au dublat volumul, apoi am adaugat sapte linguri de zahar tot brut si am mixat pana ce s-a topit tot zaharul. In acest moment am adaugat doua linguri de faina neagra, esenta de vanilie si inca un ingredient care a dat budincii mele foarte multa savoare si anume scortisoara. Am adaugat laptele si am pus compozitia pe foc intr-o cratita incapatoare. Am amestecat cu o lingura pana ce s-a ingrosat. La final cand am oprit focul, am adaugat si doua cuburi de unt amestecand bine cu lingura pana ce totul s-a omogenizat si budinca a devenit pufoasa.
Am lasat budinca sa se raceasca si cand aceasta s-a racit, am dezlipit hartia de copt de pe blat care se racise si el si am inceput sa umplu tortul. Mentionez ca va fi nevoie ca dupa ce dezlipim hartia de copt sa reasezam blatul inapoi in tava, fara sa scoatem inelul detasabil. Pe blat am asezat jumatate din cantitatea de budinca, apoi a urmat un strat de zmeura. Iarasi a urmat un strat de budinca si deasupra am decorat cu cantitatea de zmeura care mai ramasese. Peste zmeura am imprastiat un praf de scortisoara.
Se da totul la congelator pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si sa se poata indeparta inelul detasabil, apoi se poate pastra la frigider.