Tort Cuib

de nico15 in Torturi, 7 Ian 2013 | 3803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 160 g de zahar
  • 25 ml ulei
  • Crema:
  • 450 g de ciocolata neagra(cuvertura) peste 55% cacao
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 g de zahar
  • 1 fiola esenta de rom sau vanilie(sau semintele de la o pastaie de vanilie)
  • Zmeura, mure coacaze
  • Fulgi de Migdale
  • Sirop:
  • 200 ml de apa
  • 150 g de zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom/vanilie
  • Décor:
  • Stixuri trase in ciocolata(Auchan, Cora)
  • Un cuib decorative cu puisor(evident ca nu se mananca)
  • 50 g nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cuib:

Pentru blat:

Preincalzim cuptorul la 180°C. Separam ouale si vom bate separate albusurile de galbenusuri. Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, dupa ce incepe sa se intareasca adaugam in ploaie zaharul. Dupa aceea scoti albusurile batute spuma de la robot sit e transferi intr-un bol de sticla. Vom incorpora pe rand galbenusurile si vom amesteca dupa fiecare in parte de abia dupa ceea il adaugam pe celalalt. Dupa aceea adaugam faina incet si uleiul, amestecam cu o spatula ca sa aeram compozitia sa iasa blatul pufos.

Compozitia o turnam intr-o forma circulara de 22.5 cm, care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau putem sa punem hartie de copt. Se da la cuptor la temperature de 180°C aproximativ 30 de minute. Dupa care putem incerca, testul se poate face cu o scobitoare, se introduce in blat si daca se scoate si este curate inseamna ca blatul este copt.

Cat asteptam ca sa se coaca blatul ne putem apuca de crema si de sirop, deci pentru crema topim ciocolata intr-o cratita la foc mic(sau la bain-marie) adaugam zaharul si frisca lichida si amestecam, avem grija sa nu dea in clocot. Luam de pe foc si continuam sa amestecam, dupa care punem vasul intr-un alt recipient in care avem apa rece si continuam sa amestecam pana crema devine spumoasa, apoi adaugam esentele.

Pentru sirop, punem pe foc si fierbem apa cu zaharul lasam sa se raceasca si adaugam esentele.

Acum ne vom apuca de asamblat tortul, tai blatul de tort in trei, fiecare parte a blatului se va insiropa cu siropul facut in prealabil dupa aceea adaugam crema, dupa ce am pus crema pe primul blat adaugam fructele: zmeura, mure coacaze, adaugam al doilea blat adaugam crema iar deasupra punem fulgi de migdale pe care in prealabil i-am tras la tigaie fara ulei iar deasupra adaugam a treia parte a blatului si adaugam crema

Luam un cutit mai lat si adaugam crema si in laterala tortului, dup ace am terminat aceasta operatiune adaugam sticksurile de ciocolata si lasam sa se lipeasca de crema si adaugam nuca de cocos, dupa care adaugam si cuibul si dam la frigider.

Reteta am gasit-o in revista “Practic in bucatarie special, Torturi, prajituri, fursecuri” dar mi-am adus si eu contributia, adaugand si modificand unde am crezut ca este cazul.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cuib" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

08.01.2013, 13:35

Ce dragut

Lau 1

08.01.2013, 14:45

simpatic

nico15 1

08.01.2013, 18:23

Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu fundite de ciocolata - reteta numarul 100